Beach Event Dronten

Sporten op het zand in Dronten

Wethouder Sport opent vrijdagmiddag Beach Event in Dronten

Dronten- Vrijdagmiddag om half drie zal wethouder Ton van Amerongen het Beach Event in Dronten openen door even mee te spelen op het petanque toernooi zoals de officiële naam van de sport luidt, en niet Jeu des boules aldus Herman Lancée uit Swifterbant, die de organisatie voor dit toernooi op zich heeft genomen.

Een populaire sportpetangue

In Swifterbant is er een grote groep mensen die de sport beoefenen. Hier wordt het hele jaar petangue gespeeld, omdat ze zelfs overdekte banen hebben. Spelers die het recreatief spelen, maar ook enkele fanatiekelingen die officiële wedstrijden spelen. Toen hij vorig jaar gebeld werd door de organisatie van het Beach event, was hij gelijk enthousiast. Lancée: “Vorig jaar heb ik gelijk toegezegd dat ik het voor de tweede editie graag wilde organiseren. Het is ook leuk om op zand te spelen en weer eens wat anders dan op de baan.”

Spelers uit de hele omgeving zijn uitgenodigd

Niet alleen in Swifterbant is de sport erg populair, maar het wordt in iedere gemeente wel beoefend. Lancée heeft veel aan de PR gedaan. “We hebben nu zo’n 22 teams die toegezegd hebben om te komen. Er komen teams uit Epe, Harderwijk, Deventer, Lelystad en Zeewolde. Dat is het leuke van de sport. Er is veel gezelligheid en spelers gaan bij elkaar op bezoek om te spelen. We nodigen de inwoners van Dronten van harte uit om het ook eens te proberen.”

Samen zetten we Dronten op de kaart!

Met alle evenementen zetten we Dronten graag op de kaart. Daarom roepen we bedrijven op ons te ondersteunen. Voor een klein bedrag bent u al sponsor en vergroot u uw naamsbekendheid. Misschien vindt u het wel leuk om samen met uw goede relaties wat te organiseren op het zand. We denken graag met u mee! Vindt u het dus ook zo leuk dat er weer wat georganiseerd wordt op het Meerpaalplein? Laat het ons weten via het contactformulier of bel Hilde Boers PR: 0321-328440/0630-642 111 We horen graag van u! Kijk voor al onze evenementen op: www.sta-dronten.nl

facebook_page_plugin