Beach Event Dronten

Sporten op het zand in Dronten

Knipscheer Infrastructuur 35 jaar in Flevoland

werk1“Mijn vader had in 1983 al een vooruitziende blik, wanneer het ging om Flevoland.” Aldus René Knipscheer, directeur en eigenaar van Knipscheer Infrastructuur. Als tweede generatie nam hij het bedrijf van vader Jan over, die in 1980 in Dronten begon en besloot om in 1983 het bedrijf naar Almere te verhuizen.
“Mijn vader zag dat Almere hard zou groeien en dat daar veel werk zou loskomen en hij heeft gelijk gekregen. Als gezin verhuisden wij toen ook mee naar Almere, maar ik woon zelf inmiddels weer in Dronten. Onze hoofdvestiging staat nog steeds in Almere, maar inmiddels hebben we vestigingen in Dronten, Zeewolde, Lelystad en Emmeloord. Het is altijd een bewuste keuze geweest om geen grote landelijke speler te worden, maar in en rondom Flevoland te werken. Het scheelt files, reiskosten en we kunnen snel inspelen op vragen van overheden en andere klanten, ook bij schades. Denk bijvoorbeeld aan het snel herstellen van kapot asfalt of een verzakte riolering en andere calamiteiten.”


Van vader op zoon

Dit jaar bestaat het bedrijf Knipscheer Infrastructuur 35 jaar. Een feestelijke mijlpaal voor dit familiebedrijf. Vader Jan was niet gelijk enthousiast dat René het bedrijf na zijn studie aan de TU Delft wilde overnemen, omdat hij dacht dat het alleen maar moeilijker zou worden om in de bouwsector een belegde boterham te kunnen blijven verdienen, maar René heeft toch met veel enthousiasme het stokje overgenomen. Nu geeft René – samen met gemotiveerde collega’s - leiding aan de ruim 90 vaste medewerkers. Op de vraag waar René het meest trots op, denkt hij even na voordat hij antwoord geeft. “Het meest trots ben ik toch wel dat we de crisis goed zijn doorgekomen en zelfs een bescheiden omzetgroei hebben weten te realiseren in deze periode.”


Gebundelde vakkennis levert mooie totaalprojecten op

“We zijn altijd bezig met innovatie en verbreden ons werkgebied nog steeds. Hierdoor hebben we door de jaren heen een solide basis gecreëerd, waarmee we verschillende complexe projecten in eigen beheer kunnen uitvoeren. Een mooi voorbeeld waar deze specialisaties in samenkomen is misschien wel het vorig jaar opgeleverde stationsplein in Dronten. Of de totale inrichting van bedrijfsterrein van Transportbedrijf Wolter Koops in Zeewolde dat na de brand is verhuisd naar een groter bedrijfsterrein van 8 hectare. Hier hebben we het ontwerp, en de realisatie van de terreininrichting geheel mogen uitvoeren, inclusief riolering/afwatering in combinatie met het grondwerk voor de bouw van kantoren en werkplaats en koelhuis. Dat zijn mooie projecten. Rail-Infra is een tak die veel projecten voor Prorail uitvoert, zoals het plaatsen van geluidsschermen en onderhoud aan het spoor. Samen met de afdeling Civiele Betonbouw (bruggenbouw, kelders e.d.)  en schoonmaakbedrijf Knipscheer Infra-Clean werkt ook Knipscheer Rail-Infra landelijk.
Wat minder bekend is dat we voor bedrijven en particulieren ook werk uitvoeren. Zoals het leveren van zand, realisatie van straatwerk of vloeistofdichte betonvloeren bij een benzinestation of op een agrarisch erf. Maar ook voor het onderhoud van terreinen, onkruidbestrijding en het inzetten van veegmachines is alle kennis en materiaal aanwezig.”

 

“Wij geven graag wat terug aan gemeentes waarin wij ons werk doen”.

“Voor veel gemeentes in Flevoland zijn we door de jaren heen een vaste partij geworden bij aanbestedingen en de uitvoering van projecten. Natuurlijk zijn we daar dankbaar voor en doen we graag wat terug voor inwoners”.
Knipscheer is mede hoofdsponsor van het ‘Knipscheer SuyderSee Beach Event’. ”Het is leuk dat er in Dronten ruimte is voor een dergelijk evenement. Dat we dit samen met een enthousiaste organisatie en winkeliersvereniging van de grond kunnen krijgen. Wij hebben het materieel en de mankracht om hieraan mee te werken en dat doen we graag. We kunnen dit realiseren vanuit onze vestiging in Dronten.” Het Redeplein volstorten met zand. Over hoeveel zand hebben we het dan? Lachend: “Het gaat om ongeveer 400 m3 zand, dus dat zijn zo’n 30 vrachtwagens vol.”


Een duurzame toekomst vanuit de Flevolandse klei

Duurzaamheid is een rode draad door onze ondernemingen heen”, verteld René verder. “Wij zijn er actief mee bezig en zijn van mening dat wij alleen succesvol kunnen zijn en blijven als de wensen en verwachtingen van de samenleving, waarbinnen wij opereren, op een verantwoorde wijze worden ingevuld. Maatschappelijk verantwoorde thema’s als veiligheid, steun aan goede doelen, integriteit, duurzaamheid en innovatie staan dan ook hoog op de agenda van Knipscheer.
We zullen altijd doorgaan met innoveren, dat zit verankerd binnen ons bedrijf. We willen kwaliteit blijven leveren met oog voor mens en milieu. Dat past bij onze onderneming. Evenals met beide benen stevig in de Flevolandse klei blijven staan en er op vertrouwen dat ik, net als mijn vader in 1983, altijd op tijd dezelfde juiste vooruitziende blik heb.”

 

Als organisatie zijn wij trots dat Knipscheer samen met Stadscentrum SuyderSee dit evenement wil ondersteunen. Wilt u meer weten over dit veelzijdige bedrijf? Kijk dan eens op: www.knipscheer.com

Samen zetten we Dronten op de kaart!

Met alle evenementen zetten we Dronten graag op de kaart. Daarom roepen we bedrijven op ons te ondersteunen. Voor een klein bedrag bent u al sponsor en vergroot u uw naamsbekendheid. Misschien vindt u het wel leuk om samen met uw goede relaties wat te organiseren op het zand. We denken graag met u mee! Vindt u het dus ook zo leuk dat er weer wat georganiseerd wordt op het Meerpaalplein? Laat het ons weten via het contactformulier of bel Hilde Boers PR: 0321-328440/0630-642 111 We horen graag van u! Kijk voor al onze evenementen op: www.sta-dronten.nl

facebook_page_plugin