Beach Event Dronten

Sporten op het zand in Dronten

Nieuws

Wethouder Sport opent vrijdagmiddag Beach Event in Dronten

Dronten- Vrijdagmiddag om half drie zal wethouder Ton van Amerongen het Beach Event in Dronten openen door even mee te spelen op het petanque toernooi zoals de officiële naam van de sport luidt, en niet Jeu des boules aldus Herman Lancée uit Swifterbant, die de organisatie voor dit toernooi op zich heeft genomen.

Lees meer...

Knipscheer Infrastructuur en Van Werven slaan handen ineen

Dronten- Deze twee bedrijven werken niet alleen in de bouw, maar zijn ook echte bruggenbouwers met een warm hart voor sport. Ze weten elkaar al jaren te vinden en besloten om samen zand, mankracht en materieel te regelen voor het Beach event in Dronten op 24, 25 en 26 juni. Samen met steun van de Dronter Ondernemers Evenementen Stichting, zijn zij de hoofdsponsors van het evenement en toveren samen het Redeplein weer om in een grote zandbak.

Lees meer...

Nieuw!!! DodgeBall

Wat is DodgeBall?

dodgeball

Het Spel

DodgeBall is teamspel (6 spelers per team) dat vooral bij "stoere" scholieren favoriet is. Het is het de bedoeling om je tegenstander af te gooien die de ballen probeert te ontwijken. Als je je tegenstander weet te raken is deze af, maar als een bal wordt gevangen, is de werper af. Het team dat het eerst alle spelers van de tegenpartij weet af te gooien, is winnaar.
DodgeBall is 1 van de weinige sporten dat ook gemixt wordt gespeeld.

Is dat niet gewoon trefbal?

Het trefbalspel is heel breed met veel varianten waarbij Iedereen weer speelt op zijn eigen manier. DodgeBall is een trefbal variant waarbij er gespeeld word met vaste regels en zonder attributen zoals kasten, matten of baskets. Ook mag je bij DodgeBall bijvoorbeeld lopen met de bal, wordt in competities met 3 ballen, en bij funsport-events met 6 ballen tegelijk gespeeld en mag je afweren met een bal die je in je handen hebt.Een zeer dynamisch en sociaal spel.
De grootte van het speelveld is (14x8M)


Internationaal

Wist u dat DodgeBall wereldwijd wordt gespeeld? De populariteit van de sport begint razendsnel te groeien.

Landen waar DodgeBall gespeeld wordt met bonden.
België / Duitsland / Frankrijk / Engeland / Ierland / Noord-Ierland / Wales / Schotland / Zweden / Zwitserland / Oostenrijk / Italië / Roemenië / Tsjechië / Oekraïne / Slovenië / IJsland / Zuid-Afrika / India / Argentinië / Amerika / Nieuw Zeeland / Canada / Australië / Filipijnen / Singapore / Hong Kong en Maleisië.

Tijdens het evenement zal het Drontense DodgeBall team een demonstratie verzorgen. We houden je op de hoogte!

Knipscheer Infrastructuur 35 jaar in Flevoland

werk1“Mijn vader had in 1983 al een vooruitziende blik, wanneer het ging om Flevoland.” Aldus René Knipscheer, directeur en eigenaar van Knipscheer Infrastructuur. Als tweede generatie nam hij het bedrijf van vader Jan over, die in 1980 in Dronten begon en besloot om in 1983 het bedrijf naar Almere te verhuizen.
“Mijn vader zag dat Almere hard zou groeien en dat daar veel werk zou loskomen en hij heeft gelijk gekregen. Als gezin verhuisden wij toen ook mee naar Almere, maar ik woon zelf inmiddels weer in Dronten. Onze hoofdvestiging staat nog steeds in Almere, maar inmiddels hebben we vestigingen in Dronten, Zeewolde, Lelystad en Emmeloord. Het is altijd een bewuste keuze geweest om geen grote landelijke speler te worden, maar in en rondom Flevoland te werken. Het scheelt files, reiskosten en we kunnen snel inspelen op vragen van overheden en andere klanten, ook bij schades. Denk bijvoorbeeld aan het snel herstellen van kapot asfalt of een verzakte riolering en andere calamiteiten.”

Lees meer...

Samen zetten we Dronten op de kaart!

Met alle evenementen zetten we Dronten graag op de kaart. Daarom roepen we bedrijven op ons te ondersteunen. Voor een klein bedrag bent u al sponsor en vergroot u uw naamsbekendheid. Misschien vindt u het wel leuk om samen met uw goede relaties wat te organiseren op het zand. We denken graag met u mee! Vindt u het dus ook zo leuk dat er weer wat georganiseerd wordt op het Meerpaalplein? Laat het ons weten via het contactformulier of bel Hilde Boers PR: 0321-328440/0630-642 111 We horen graag van u! Kijk voor al onze evenementen op: www.sta-dronten.nl

facebook_page_plugin